|
auxilium.xhost.ro Forumul Sindicatului Liber al angajatilor Siemens VDO Automotive - AUXILIUM
|
Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
AdMo2
Data înscrierii: 01/Noi/2006 Mesaje: 8
|
Trimis: Joi Noi 16, 2006 11:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | am auzit si cealalta varianta, ca oamenii incepeau sa se planga de Texas |
Tare-aÂș mai vrea sĂŁ aud Âși eu "cealaltĂŁ variantĂŁ", detaliat.
ÂȘi, revenind la problemĂŁ: poate face sindicatul ceva Ăźn legĂŁturĂŁ cu asta? |
|
Sus |
|
 |
ionut gradinaru
Data înscrierii: 29/Sep/2006 Mesaje: 88 Locație: Timisoara
|
Trimis: Vin Noi 17, 2006 10:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca din cei care mananca la cantina un numar suficient de mare de angajatie este in sindicat, atunci sindicatul poate cere managementului o schimbare. |
|
Sus |
|
 |
AdMo2
Data înscrierii: 01/Noi/2006 Mesaje: 8
|
Trimis: Joi Noi 23, 2006 3:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
OK, numai cĂŁ Ăźn cazul de faĂŸĂŁ probabil formularea ar trebui sĂŁ fie "DacĂŁ un numĂŁr suficient de angajaĂŸi care ar dori sĂŁ mĂŁnĂąnce la cantinĂŁ..." etc., pentru cĂŁ dacĂŁ eÂști nemulĂŸumit probabil nu eÂști dintre cei care mĂŁnĂąncĂŁ la cantinĂŁ (la timpul prezent).
"NumĂŁrul suficient" de cine depinde? E vorba de atingerea unei mase critice pentru deciderea unui demers de cĂŁtre conducerea sindicatului sau de un numĂŁr care sĂŁ fie luat Ăźn considerare de cĂŁtre conducerea SV? |
|
Sus |
|
 |
Lavinia Avasilcai
Data înscrierii: 20/Oct/2006 Mesaje: 1
|
Trimis: Mie Ian 10, 2007 1:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din cate stiu eu cei de la Texas au refuzat sa mai ofere servicii la plant... motivele nu le cunosc... si asa conducerea a fost nevoita sa apeleze din nou la Mioritic... care e printre foarte putinele firme care a facut oferta la un pret asa de mic... bineinteles in detrimentul calitatii. |
|
Sus |
|
 |
ionut gradinaru
Data înscrierii: 29/Sep/2006 Mesaje: 88 Locație: Timisoara
|
Trimis: Joi Ian 11, 2007 12:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
AdMo2 a scris: | OK, numai cĂŁ Ăźn cazul de faĂŸĂŁ probabil formularea ar trebui sĂŁ fie "DacĂŁ un numĂŁr suficient de angajaĂŸi care ar dori sĂŁ mĂŁnĂąnce la cantinĂŁ..." etc., pentru cĂŁ dacĂŁ eÂști nemulĂŸumit probabil nu eÂști dintre cei care mĂŁnĂąncĂŁ la cantinĂŁ (la timpul prezent). |
Din timp in timp, foarte rar, odata la cativa ani, se mai intalmpla si nu ai ce face, trebuie sa faci si lucruri pe care nu ai vrea sa le faci... cum ar fi sa mananci la cantina....asta mai ales daca esti la capatul pamantului.
AdMo2 a scris: | "NumĂŁrul suficient" de cine depinde? E vorba de atingerea unei mase critice pentru deciderea unui demers de cĂŁtre conducerea sindicatului sau de un numĂŁr care sĂŁ fie luat Ăźn considerare de cĂŁtre conducerea SV? |
Este vorba atat de o masa critica pt initierea unui demers de catre sindicat cat si de un sindicat suficient de puternic pt a cere ceva cu fermitate. |
|
Sus |
|
 |
LV23
Data înscrierii: 15/Dec/2006 Mesaje: 1
|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 12:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
De mai mult un an de zile nu mai mananc la cantina (Mioritic) ...
De ce nu mananc aici (cu toate ca ar fi mai comod si mai practic):
- aceleasi feluri de mancare expirate si cu gusturi indoielnice
- posibilitate de alegere foarte limitata (ex. daca ajungi mai tarziu nu mai poti sa alegi decat meniul unic)
- expresiile flegmatice ale casierului si a 'doamnei cu polonicul' (sa nu vorbim de junior)
Cam astea ar fi cateva din motive care m-au facut sa aleg altceva.
Ma intreb daca cei de la Mioritic ar manca mancarea care ni-o servesc noua (intrebare retorica desigur). |
|
Sus |
|
 |
batista
Data înscrierii: 15/Noi/2006 Mesaje: 1
|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 2:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu m-am lasat de mult de mancat la cantina de cand am bolit o saptamana de la mancarea care mi-au dat-o. Cred ca este un motiv suficient. Unde mai punem faptul ca nu cred ca au schimbat uleiul in care prajesc cartofii in ultimele luni... |
|
Sus |
|
 |
Fofiu Iancu
Data înscrierii: 26/Oct/2006 Mesaje: 1
|
Trimis: Mar Feb 13, 2007 10:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
De ce nu mananc la cantina?
Preturile mi se par ok.
Accept sa mananc un meniu intreg, fiindca stiu ca si Mioriticu trebuie sa-si faca un plan de profit in care sa cumpere en gros o anumita cantitate de materie prima ca sa iasa un pret ok.
Nu ma deranjaza glumitzele personalului pt ca nici nu sunt sensibil si nici nu sunt la restaurant (evident la restaurant achitzi in plus pt ca personalul sa fie amabil).
Si totusi ce ma deranjaza?
Faptul ca un Mars e cu 5 mii de lai mai scump ca la alimentara de la coltz.
Faptul ca ciorba care o mananc e chioara si nu are nici un gust. (Poate o fi problema ca nu au un bucatar priceput cine stie? Nu trebuie neaparat sa fie rea-vointza, dar se poate indrepta)
Carnitza, de obicei e ok in caz ca-ti iei un shitzel sau o ceafa, dar daca iei o tochitura risti sa te alegi cu trei (la figurat evident; sunt mai mult de trei) bucatzele de carne si ceva sos, asa ca ramai flamand.
Garnitura: chiar imi plac morcovii aia fiertzi, sunt minunatzi dar cand vad cu cata zgarcenie imi pune personalul ganitura imi vine sa urlu. Ati observat cum se pune garnitura? Intai jumatate de polonic, apoi inc un pic, o mai intinde un pic, parca acum acopera mai mult din farfuire, apoi mai pune 0,0005 grame sa fie "cu varf". Desigur aceasta impresie probabil ca e "pur personala". Poate asa e doamna care pune garnitura dintr-o familie cu copii multzi obisnuita sa imparta putin la multzi. Sau poate asa are indicatziile. Si in general garniturile sunt "apoase". Probabil ca te umfla da si o sa ti se faca foame devreme.
In general mi se pare prea "ieftin" aspectul mancarii. La acelasi pret sunt unele locuri in orash unde poti manca mai bine. As dori sa stiu, daca ma poate ajuta cineva, ce cheltieli suporta Mioriticul vis a vis de cantina (ex, daca platesc chirie, curent, gaz, detergetzi, vesela, tacamuri etc). Nu de alta dar exista firme care platesc astea si pot tine mancarea la un pretz comparabil (nu ma refer doar la Bomba). Deci profit profit nene, da nu-mi baga mana in buzunar pana la cot.
Si in ultimul dar primul rand, atitudinea firmei mama/tata Siemens fatza de angajatzi. Parerea mea e ca sunt multe chestii de amanunt care nu necesita un efort supraomenesc (doar interes si lipsa de interese) ca un angajat sa se simta respectat si cel mai important sa se simta ca cuiva ii pasa de el. Una astfel de elemet ar fi asigurarea unei mese adecvate. |
|
Sus |
|
 |
GePo
Data înscrierii: 27/Oct/2006 Mesaje: 9 Locație: Timisoara
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 1:03 am Titlul subiectului: Nici mie nu-mi place cantina |
|
|
Nici eu nu merg pe la cantina decat foarte rar (sunt pe Martirilor): daca e vreme nasoala pe-afara, sau daca am fost foarte prins la lucru incat s-a facut o ora tarzie (2 - 2:30) si mi-e foarte foame.
In aceste cazuri, daca vreau sa mananc ceva gatit, aleg cantina pentru ca e cea mai aproape.
Mancarea, eu zic ca e buna... probabil ca nu sunt nici foarte pretentios. Problema mea la cantina e ca portia ce se da pe un bon de masa nu imi ajunge ca sa simt ca m-am saturat. Si inca ceva, dar care probabil e o musca la mine pe creier, ma irita faptul ca painea se plateste separat, nu intra in acel bon de masa (in timp ce la 3F piinea e gratis).
Ce ma deranjeaza la cantina si s-ar putea remedia (sper): aerisirea e de toata prastia. O mare parte aburii de ciorbe si ulei de la prajeli ajunge din camera unde se gateste pana in sala de mese, incat dupa ce te intorci la birou constati ca toate hainele cu care ai fost au un miros ce te face sa dai la ratze.
Nu merg la cantina tot timpul pentru ca e prea aproape! Vreau ca in cele 45 de minute, pe care Siemensul ma obliga sa le iau pauza, sa ma relaxez, asa ca o plimbare pana la Bomba sau in Complex imi prinde cel mai bine. |
|
Sus |
|
 |
Marian
Data înscrierii: 28/Sep/2006 Mesaje: 85 Locație: Timisoara, Martirilor - E3
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 7:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
In ceea ce ma priveste, serviciile cantinei mi se par acceptabile si destul de bune. Mancarea la fel. Dar aici as vrea sa comentez ca nu sunt un tip pretentios la mancare.
Totusi, sunt unele aspecte care ar putea fi imbunatatite. Ar trebui:
1. Servirea mesei sa se faca la ore acceptabile. Pranzul, in mod normal, se ia dupa 13:30. Daca mergi insa la aceasta ora, nu prea mai ai ce alege. Si atunci, trebuie sa mergi pe la 12:00, dupa ce ai servit micul dejun intre 7:00 si 8:00. Nu e ok pentru organism. Am auzit unii colegi ca nu mananca micul dejun, tocmai pentru a putea manca pranzul la cantina. Un fapt de nedorit, stiindu-se ca fara masa de dimineata nu dai un randament optim in prima parte a zilei.
2. Sa stam la coada mai putin, nu 25 de minute uneori. Bineinteles, spatiul nu o prea permite. Nu se pot crea mai multe puncte de servire.
3. Sa existe mai multe feluri de mancare. Aici se pune deja problema pierderilor pentru patroni. Mai multa mancare ar ramane neservita si ar trebui sa faca ceva cu ea. La fel, spatiul nu permite 'etalarea' mai multor feluri de mancare
4. Sa fie mai multa mancare disponibila de acelasi fel. Se aplica ce am spus la punctul 3 (putin diferit).
5. Fructele sa coste mai putin, nu ca un desert.
6. Zgomotul produs cu mutarea si spalatul vaselor sa fie atenuat. Stiu insa ca nu prea este posibil, tot din cauza lipsei spatiului
7. Mirosul de mancare sa fie atenuat.
Sunt constient ce e in spatele acestor imbunatatiri. Ar trebui facuta o analiza temeinica, inclusiv de fezabilitate, si apoi schimbat. Lucru care nu depinde numai de patronii cantinei, ci si de management. Deci doi actori exista cel putin pe scena. Automat lucrurile se complica.
As putea totusi nota si aspecte pozitive:
1. Cei ce ne servesc mancarea sunt draguti
2. Vesela este curata
3. Mancarea nu este 'veche' sau cu gust dubios
4. Preturile sunt acceptabile, in general
Am vorbit cu patronii cantinei si credeti-ma ca lucrurile nu sunt simple nici pentru ei. Au argumente destul de solide si juste la afirmatiile noastre. Si inca o data tin sa precizez ca lucrurile nu depind numai de ei. Ci si de noi si de managementul SV. _________________ Marian-Constantin VASILE |
|
Sus |
|
 |
cn
Data înscrierii: 13/Feb/2007 Mesaje: 1
|
Trimis: Mie Feb 14, 2007 9:00 pm Titlul subiectului: cantina |
|
|
Pt. mine cuvantul "cantina" ma duce cu gandul la un anumit miros, nu foarte placut.
Poate e o "chichitza" de-a mea, din vremurile de demult, insa mirosul cantinei noastre nu ma imbie deloc sa merg acolo sa mananc.
Duhoarea emanata de cantina de la subsol imi spune clar ca ce se face acolo nu e bun.
Eu sunt pretentios la mancare, insa stiu f. bine ca exista mancaruri care sunt ieftine, dar pot fi si bune si te poti si satura.
Ceea ce ofera cantina noastra e ieftin si prost si nici nu te saturi. Iar atunci cand e ceva e prost facut de vina e numai cel ce face acel lucru: ori nu stie sa faca ori nu are cu ce. Adica, daca nici cartofii prajiti nu sunt buni atunci sa se lase de meserie.
Ce trebuie facut?
Trebuie sa existe un responsabil cu cantina (si in general cu toate serviciile oferite de companie pt. angajati). Dar sa fie responsabil cu calitatea serviciilor oferite nu numai cu costul acestor servicii.
Sa se faca sondaje de satisfactie periodic si sa se ia masuri de corectie.
La noi se "misca" lucrurile doar cand situatia e "lata rau". si dupa ce ca abia se iau unele masuri, ele nu mai sunt urmarite ulterior, ci sunt lasate asa pana la urmatoarea "explozie" de nemultumire.
La noi acea persoana nu exista sau daca exista nu stie ce are de facut sau nu face ce trebuie facut. Si asta trebuie indreptat. Aici trebuie lucrat.
Nu trebuie sa avem intelegere pt. patroni oricare ar fi ei. Noi platim pana la urma pt. un serviciu, care, daca nu e bun ar trebui sa se autoelimine.
Totusi, singurul lucru care conteaza pana la urma e optiunea fiecaruia.
Daca ceva nu imi place nu mananc, deci nu platesc pt. ceva ce nu e bun. Iar daca nu platesc eu si maine poate mai multi, poate ca pana la urma patronul ala nu o sa mai aibe pt. cine sa faca de mancare si o sa ia o hotarare( sa plece sau sa imbunatateasca ceva). Dar, atata timp cat sunt colegi care mananca acolo inseamna ca nu e chiar asa de rau nici pt. ei, si nici pt. patron (care poate si-a calculat castigul la un nr. mic de "clienti").
asa ca daca vrem sa schimbam ceva in bine, trebuie sa nu mai mearga lumea acolo pt. o perioada de timp. si atunci vom vedea. altfel cu vorba buna nu se rezolva nimic (cel putin la ora actuala) |
|
Sus |
|
 |
Marian
Data înscrierii: 28/Sep/2006 Mesaje: 85 Locație: Timisoara, Martirilor - E3
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 12:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu cred ca totdeauna se poate rezolva ceva cu vorba buna. Numai sa stii cum sa pui problema. (Totusi, sunt constient ca nu totul se poate rezolva pe cai amiabile.)
Ce pot sa va spun este ca eu am incercat sa fac ceva in privinta cantinei. Dar mi s-a transmis in mod expres sa nu ma bag in relatia dintre cele doua patronate. Ar fi de discutat pe langa acest subiect. Am ales deocamdata sa nu fac nimic in aceasta privinta, a interventiei intre cele doua patronate. Sunt alte lucruri mult mai importante de facut, care necesita sa fie rezolvate in liniste relativa.
Totusi, as dori ca tot mai multi dintre noi sa isi expuna parerea aici. Cand vom avea destule feedback-uri, vom inainta un raport scris managementului, astfel incat sa ii ajutam sa isi dea seama ca exista o problema cu cantina (sau nu).
De aceea, va rog sa incurajati cati mai multi colegi sa scrie in acest topic! _________________ Marian-Constantin VASILE |
|
Sus |
|
 |
merlucius
Data înscrierii: 27/Oct/2006 Mesaje: 1
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 2:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nemultumirea principala se refera la coada. Trebuie sa calculez foarte bine momentul in care merg sa mananc, ca sa nu risc sa stau 20-25 min la coada. Ce s-ar putea face? Sa se mareasca numarul celor care servesc in orele de varf. Sau sa se angajeze oameni ceva mai rapizi. Sau ambele
Ar mai fi o problema cu sortimentele de mancare. Cred ca ar trebui imbogatit meniul. Nu neaparat sa fie mai multe feluri de mancare in aceeasi zi (nu ar fi foarte rentabil pentru Mioritic), dar cred ca ar trebui introduse feluri noi. Sunt aceleasi si aceleasi mancaruri de ceva timp. Poate ca lumea ar mai manca si altceva.
Si inca ceva... atmosfera din sala in care se spala vasele mi se pare sub orice critica. Nu stiu cum sa ies mai repede de acolo. |
|
Sus |
|
 |
Ioanas Gelu
Data înscrierii: 09/Oct/2006 Mesaje: 10
|
Trimis: Mar Feb 20, 2007 1:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Marea nemultumire, in cazul meu, se refera la organizare, servire si mai putin la calitate, unde s-au facut mici progrese.
E clar, cred pt toata lumea, ca servirea lasa de dorit, la fel si ambientul.
O solutie ar fi relocarea cantinei intr-un spatiu adecvat. _________________ Gelu |
|
Sus |
|
 |
|
|
Puteți crea un subiect nou în acest forum Puteți răspunde la subiectele acestui forum Puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|